bottom header image

Церемония по преименуване на МК Ali Najafov (Ex Bold Pilot)

На 20.05.2022 г. почетохме една традиция по преименуване на кораб по молба на нашите партньори от Palmali Group Of Companies.

Танкер с дължина 140 метра и ширина 17 метра и товароподемност 7000 DWT беше ремонтиран в "ТЕРЕМ-КРЗ Флотски арсенал - Варна" ЕООД в партньорство със Spring Marine Management S.A и днес спуснат на вода.

Плавателният съд е кръстен на Али Сейран Наджафов, който е загинал във Втората карабахска война. Али Наджафов, войник от азербайджанската армия, се сражава в боевете за освобождаването на Хадрут и Джабраил по време на Отечествената война, която се води от азербайджанските въоръжени сили на 27 септември 2020 г. за освобождаване на териториите, окупирани от Армения, и възстановяване на териториалната цялост на Азербайджан. Али Наджафов е убит на 20 октомври по време на сраженията в Джабраил.

Съгласно решението на Управителния съвет на "Палмали Холдинг", оглавяван от Мубариз Мансимов, корабите, принадлежащи на "Палмали Холдинг", ще бъдат преименувани и ще бъдат дадени имената на войници, загинали геройски за родината си. Целта е да се прославят имената на героите и да се представят пред света.

В чудесно партньорство между Spring Marine Management S.A, Palmali Group Of Companies и TEREM-SHIPYARD FLOTSKI ARSENAL - VARNA LTD корабът е готов за отплаване.

Bon Voyage!
 

Линк към видеото от церемонията в офииалния ни канал в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=vfPcKYTJ9dA