bottom header image

Westinghouse AP1000® Bulgaria Supplier Symposium

В периода 20-21 февруари 2024 г. представители на ръководството на завода взеха участие в първия „Симпозиум за доставчици за Westinghouse AP1000® в България“, организиран от Westinghouse Electric Company и проведен в хотел Хилтън, София.

Симпозиумът бе насочен към българските доставчици на оборудване, стоки и услуги, които се интересуват от възможността да работят с екипа на Westinghouse. 

Събитието има за цел да предостави информация за ядрените технологии и пионерските проекти на компанията. Симпозиумът се състоя от интерактивни презентации за глобалните проекти на компанията за ново строителство, тъй като Westinghouse се стреми да разшири глобалната си верига за доставки. Акцентът бе поставен върху интегрирането на българската индустрия в нея. Освен това участниците имат възможност да обменят информация с колеги от Уестингхаус относно обслужването на българската ядрена енергетика.

Една от основните причини за участието на представителите на ТЕРЕМ-КРЗ бе бъдещ съвместен проект, който в момента се обсъжда с представители на Westinghouse Electric Company. 
Следващата седмица очакваме посещение в нашия завод от тяхна страна, по време на което да покажем съоръженията си и да обсъдим предстоящите проекти.

Очакваме с нетърпение едно чудесно сътрудничество.
"ТЕРЕМ-КРЗ Флотски арсенал - ВАРНА" ООД